Nyertes projektek

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Gyergyóalfalu község

A pályázat teljes értéke: 355.151,00 euró

Támogatott érték: 171.407,00 euró

Részletek:       Jelen projekt célja a Gyergyóalfalu község központjában található „Mikó kúria” néven ismert épület helyreállítása és felszerelése egy közösségi ház létrehozása céljából. A Közösségi Házban különböző oktatási, szabadidős és tudományos tevékenységek, gyerekeknek, fiataloknak és művészeknek szóló táborok, kiállítások és előadások kapnak helyet, emellett kialakításra kerül egy szociális helyiség az idősek számára (Idősek klubja), egy a nők részére (Nők klubja), és egy a község fiataljai javára (Ifjúsági klub).

 

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Gyergyócsomafalva község

A pályázat teljes értéke: 67.145,70 euró

Támogatott érték: 48.622,07 euró

Részletek:       A felújításra szánt épület egy megrongálódott állapotban lévő parasztház, mely őrzi az 1900-as években elterjedt lakóházak tipológiáját. A projekt célja egy tájház létrehozása az épület helyreállítása és a rendeltetési hely megváltoztatása révén. A jelenlegi beruházás szükséges a lakosság kulturális és hagyományos életének ösztönzéséhez, nevezetesen a helyi közösség fejlődését ösztönző hagyományos építészeti rehabilitációjához, így gondoskodva a községben fennálló hagyományokról és szokásokról. Emellett a beruházás helyszíne egyaránt alkalmas a hagyományos kézműves tevékenységek elvégzésére.

 

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyócsomafalva község

A pályázat teljes értéke: 15.697,72 euró

Támogatott érték: 13.191,36 euró

Részletek:       A Napfény Szociális Központ jelenleg a szerény működéshez feltétlenül szükséges felszereléssel rendelkezik. Vannak olyan programok, amelyek minősége csökken és amelyek közül néhány nem megvalósítható a berendezések hiánya miatt, mint például a kisgyermekek és szüleik felépülési és rehabilitációs szolgáltatásai. Ezt a problémát a Szociális Központ épületének, udvarának felszerelésével lehetne megoldani, ami nemcsak a kellemes légkör megteremtését, a kínált szolgáltatások jobb minőségét, hanem az új célcsoport szolgáltatásainak új lehetőségeit is jelenti. A beruházás a szociális szolgáltatások minőségének javítását teszi lehetővé.

 

Leadás dátuma: 2018.08.20

Pályázó: Gyergyóditró község

A pályázat teljes értéke: 149.453,61 euró

Támogatott érték: 86.998,27 euró

Részletek:       A projekt a Gyergyóditró községben található tömbházak közötti megrongálódott, félig beton, félig makadám útszakasz korszerűsítését célozta meg, amely által javul azok megközelíthetősége és lehetővé válik a biztonságos közlekedés. Ezen az úton keresztül közelíthető meg a község központi része, ami összeköti a tömbházakat. A projekt által lehetőség nyílt a közúti infrastruktúra, valamint a víz és szennyvízcsatornák korszerűsítésére is.

 

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Gyergyóholló község

A pályázat teljes értéke: 197.381 euró

Támogatott érték: 51.000 euró

Részletek:       Jelenleg az utak nem képesek technikailag és gazdaságilag megfelelő körülményeket biztosítani a térségben lévő forgalomnak. A közutak infrastruktúrájának korszerűsítése megkönnyíti a lakosság hozzáférését a település fő célpontjaihoz, valamint az országos, megyei és kommunális úthálózathoz, ezáltal növelve a civilizáció szintjét a térségben. A projekt célja, hogy létrehozzon egy helyi közúti infrastruktúrát és egy jobb víz és szennyvíz infrastruktúrát, amely segít csökkenteni a társadalmi és gazdasági visszaesést, emellett javítja a vidéki lakosság életkörülményeit és megakadályozza a lakosság elnéptelenedésének jelenségét a vidék-városi egyenlőtlenségek csökkentésével.

 

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyóremete község

A pályázat teljes értéke: 94.805,69 euró

Támogatott érték: 77.803,09 euró

Részletek:       A projekt célja járdák elhelyezése a 153C és 153D megyei utak mentén Gyergyóremete községben, összesen 351 méter hosszúságban. Az ingatlanok és az utak közötti földvonal olyan mértékben megrongálódott, hogy már nem biztosítja a biztonságos mozgási körülményeket és balesetveszélyt jelent, mivel a gyalogosok kénytelenek a megyei út menetútját használni a közlekedéshez. A járda elhelyezésével javul a község központjának megközelíthetősége.

 

Leadás dátuma: 2018.08.31

Pályázó: Gyergyószárhegy község

A pályázat teljes értéke: 180.898 euro

Támogatott érték: 84.723 euro

Részletek:       Ez a projekt az egykori iskola rehabilitációját és a rendeltetési hely megváltoztatását javasolja egy közösségi ház létrehozása céljából, ahol a gyerekeknek, fiataloknak különböző oktatási, szabadidős és tudományos tevékenységeket, művészeknek szóló táborokat, kiállításokat és előadásokat szerveznek. Ebből a célból ezek mellett külön terek létrehozását is szorgalmazzák, mint szociális teret idősek, nők, fiatalok számára, valamint egy multifunkcionális teret.

 

Leadás dátuma: 2018.11.29

Pályázó: Gyergyótölgyes község

A pályázat teljes értéke: 217.202 euro

Támogatott érték: 67.000 euro

Részletek:       A projekt a közösségi szociális segítségnyújtás igényeit szolgálja. A Szociális Ellátó Központ hozzájárul a lakosság életminőségének javításához az alábbi szolgáltatások által: elsődleges szociális tájékoztatási és tanácsadási szolgáltatások, közösségi egészségügyi szolgáltatások, hátrányos helyzetű családoknak címzett oktatási szociális szolgáltatások, a valódi életismeret fejlesztésére specializált szociális szolgáltatások, sajátos szaktanácsadás és támogató szolgáltatások anyák számára.

 

Leadás dátuma: 2017.09.27

Pályázó: Gyergyóújfalu község

A pályázat teljes értéke: 235.367,64 euró

Támogatott érték: 160.414,99 euró

Részletek:       A projekt a helyi önkormányzat egykori épületének korszerűsítését célozza meg, amelyben jelentleg nem végeznek semmilyen tevékenységet. Az épület diszfunkcionális, elhagyatott és leromlott állapotban van. Alagsorában és földszintjén olyan terek kialakítására kerül sor, amelyeket a fiatalok és az idősek rekreációs tevékenységére használnak, valamint ugyanitt sürgősségi központot is berendeznek. Így az épület többfunkciós központként szolgál majd mind a társadalmi, mind a közhasznú tevékenységek számára. Az épület három fő funkciót lát el: diák- és gyermekklub, idősek klubja és sürgősségi központ.

 

Leadás dátuma: 2017.09.29

Pályázó: Vasláb község

A pályázat teljes értéke: 141.595 euró

Támogatott érték: 112.936 euró

Részletek:       A projekt célja, hogy megváltoztassa a Vasláb központjában lévő, jelenleg használatlan épület rendeltetési helyét egy szociális komplexummá, ami a közös könyvtárnak is megfelelő helyet biztosít. A szociális komplexum egy 40 férőhelyes multifunkcionális csarnokot tartalmazna, melyet a település lakói használhatnak különböző tevékenységekre, mint például az idősek klubja, ifjúsági klub, vetítőcsarnok, kiállítóterem, ülések és szimpóziumok helye stb.